Als moeder op een bakfiets. Ik ga meedoen!

Overal zie je ze tegenwoordig. Moeders met zeker twee of drie kinderen voorop in een bakfiets. Ik was een paar maanden geleden nog geen voorstander van een bakfiets, omdat ik het vervelend vond dat ze zoveel ruimte in beslag nemen en je er niet gemakkelijk langs kunt op de weg.

Knipsel2Toch ben ik er anders over gaan denken na een testritje op de bakfiets van een vriendin. Toegegeven, het is heel erg wennen om op een bakfiets te fietsen. Een scherpe bocht maken of een stoepje op, dat durf ik zeker nog niet. Je moet echt leren fietsen op een bakfiets! Na een testritje van een uur ging het fietsen me al stukken beter af en konden mijn twee dochters even voorin de bak. Wat zaten ze te genieten, ik werd er zelf helemaal vrolijk van!

Voordelen van een bakfiets

De grootste reden dat ik deze week een bakfiets heb aangeschaft is dat ik mijn twee dochtertjes naar de crèche moet brengen voordat ik zelf naar mijn werk kan. Op dit moment doe ik dat voornamelijk met mijn normale fiets omdat ik met de auto langer onderweg ben door de drukke wegen. Ik ga eerst zeker een aantal weken oefenen want ik wil mijn kinderen niet in gevaar brengen. Ik wil mezelf helemaal veilig voelen op de bakfiets en hopelijk zit ik dan net zo blij op de bakfiets als de moeder hieronder.

Ik krijg de fiets trouwens volgende week binnen. Ook heb ik na een tip van een vriendin een fietsverzekering afgesloten bij https://www.fietsverzekering.nl/. De kans op schade is bij een bakfiets natuurlijk groter door het formaat. Ook zijn bakfietsen erg gewild bij dieven vanwege de populariteit. Ik heb daarom een complete verzekering genomen, waarbij ik verzekerd ben voor schade, diefstal en pechhulp.